keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Arkistossa jälleen

Päivä hurahti nopeasti kansallismuseon arkistossa. Kolme mapillista tavaraa jäi vielä katsomatta, perjantaina sitten lisää. Yleensä täällä on arkistot perjantaisin kiinni tai auki vain lyhyen aikaa, mutta tämä on vaihteeksi tiistaina kiinni ja perjantaina aika hyvin auki.

Mm. tästä juhlaillalliskutsusta olin aika mykistynyt. Tällaisia on USA:ssa pidetty Tšekkoslovakian sotaponnistelujen tukemiseksi.


Löysin myös yhden artikkelin, jossa Tšekkoslovakian entinen presidentti Edvard Beneš kommentoi sodanjälkeistä Eurooppaa ja toteaa mm., ettei Slovakia koskaan tule pärjäämään itsenäisenä valtiona, koska sen sijainti on hankala suurten puristuksessa ja väkiluku pieni. No, olenhan tästä ennenkin kirjoittanut, että hieman hankalaa se itsenäisenä oleminen on yhä vuonna 2011, mutta ehkä se siitä vielä ajan kanssa paranee.


Tällainenkin laatujulkaisu on näköjään ilmestynyt 1940-luvun lopulla. Siinä esitellään tšekkiläistä kulttuuria, mm. hienoja lasimaljakoita. Yllätyksekseni huomasin, että julkaisussa on jopa mainoksia, ja peräti Siemens mainostaa siinä.


Olen edistynyt kaupassakäyntitaidoissani. Löydän jo paremmin paikkoja, mistä mitäkin kannattaa ostaa, suosin pikkuliikkeitä ja osaan jo aika hyvin päätellä, miten missäkin liikkeessä toimitaan. Tosin joskus voivat muuttaa käytäntöä, jos esimerkiksi hedelmävaaka toimiikin erilailla kuin ennen, voin olla taas pulassa. Olen myös opetellut sitä, että lastaan tavarat kassahihnalle sellaisessa järjestyksessä miten ne on järkevää pakata kassiin. Nykyään saan noin puolet tavaroista pakattua ennen kuin tulee maksun aika, eli seuraava asiakas ei ihan niin paljon hermostu enää kuin ennen.

Ai niin, Myyrä lähtee muuten avaruuteen!

http://www.ceskapozice.cz/en/news/society/krtek-hitch-ride-space-shuttle-endeavour

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti