torstai 17. huhtikuuta 2014

Samettivallankumouksen alkupisteessä


Fysioterapiaan mennessä olen kävellyt tämän laatan ohi, koskaan aiemmin en ole ehtinyt pysähtymään sen luo. No siinähän lukee, että "Milloin, jos ei nyt? Kuka, jos emme me? 17.11.1989". Samettivallankumouksen muistokilpi, siis.

Sattumalta tänään sitten yksi tuttu geologi ehdotti, että kävisimme tutustumassa samalla kadulla olevaan yliopiston luonnontieteiden taloon. En ollut järin innostunut, koska mieleen tulee heti Turun yliopiston luonnontieteidentalo... Mutta menin tietysti, kun pyydettiin. No, tunnelma on kyllä aivan toinen kuin turkulaisversiossa. Tämä talo löytyy siis Albertov-nimiseltä kadulta. Kannattaa mennä kuikuilemaan päiväsaikaan arkisin, kun opetus on käynnissä ja ovet ovat auki. Tällaista oli keisarillisen yliopiston meininki, ei meillä päin vaan mitään tällaisia.Käynti rakennuksen suurimpaan luentosaliin, kannattaa kurkata myös sisälle!
Tällainen ansioituneille geologeille annettava mitali on näköjään olemassa. Joka päivä oppii uutta.


Ja on sen näköjään saanut joku suomalainenkin.Niin, ja geologituttuni kertoi, että samettivallankumous alkoi tältä nimenomaiselta kadulta. Siinä yksi hyvä syy käydä edes kadulla, vaikkei tuota luonnontieteiden taloa ehtisikään sen enempiä nuuskia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti