lauantai 28. toukokuuta 2011

Liberec

Vielä tuli käytyä Sudeettialueella, Liberecissä, joka on tunnettu talviurheilukeskus. Pienenksi kaupungiksi siellä on valtavasti urheilumahdollisuuksia, keskustassa oli myös suuri kauppakeskus, mikä kielii siitä, että matkailijoita käy paljon. Kävin testaamassa kaupungin uimahallia, joka on sekin ihan keskustan kupeessa ja kävelymatkan päässä. Hyvä ja siisti oli.

Liberec oli aikanan Sudeettimaan pääkaupunki, joten kävin kaupungin museossa siinä toivossa, että sudeettisaksalaisista löytyisi jotakin tietoa. Siellä ei kuitenkaan ollut heistä mainintaa edes sanalla, vaikka pysyväisnäyttely kertoi alueen historiasta. Tällaista saa kai aikaan etninen puhdistus.Tässä kuva museosta ulkoapäin, se on hyvässä kunnossa ja koristeellinen, ulkonäkö kielii menneisyyden keisarillisesta loistosta.Sisältä ei saanut kuvata, mutta se ei ollut menetys, näyttelyt olivat tappavan tylsiä. Museon yhteydessä on myös kirjasto. En tutustunut sihen, koska mielestäni kukaan virkailijoista ei näyttänyt siltä, että kannattaisi kysyä. Olen ihan varma, ettei vieraita kieliä kuitenkaan tajuttaisi, joten jätin kirjaston väliinMuseoa vastapäätä oli tällainen kylpylä. Seinässä oleva teksti kertoi sen rakennetun keisari Franz Josefin 50. hallintovuoden kunniaksi. Kun on tottunut tasavaltaan, tuntuu hirmu vaikealta käsittää, minkä kaiken mahdollisen kunniaksi sitä voidaankaan rakentaa. En tiedä, mikä on kylpylärakennuksen nykyinen käyttötarkoitus, mutta hieno se on.


Kaupungin katsominen jäi melko vähälle, oli nimittäin sateinen ilma. Prahasta lähtiessäni, aikaisin aamulla, lämmintä oli 19 astetta, mtuta Liberecissä mittari näytti 15:ä. Noin paljon voi lämpötila heittää alle sadan kilometrin matkalla, kun noustaan tasangolta vuoristoon. Museossa ja uimassa käytyäni otin ratikan. Olin niin ylpeä itsestäni, kun onnistuin ostamaan ratikkaan sekä lipun ettkä kysymään, mikä numero vie kauppakeskukseen. Tajusin jopa vastauksen, että mikä tahansa näistä vie sinne.

Lopuksi vielä ensimmäinen virallinen kuva Myyrän avaruusmatkasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti