maanantai 11. huhtikuuta 2011

Tietokonehuolet jatkuvat

Heräsin aamulla jo seitsemältä pesemään pyykkiä, koska arvelin, että tietokoneen huoltoonviemisessä vierähtää aikaa. Oikeassa olin, jo ratikkamatka paikan päälle oli pitkä, mutta toisaalta se taittui kätevästi ja ilman vaihtoja. Niinkään kätevää ei ollut Samsungin huollattaminen. Osien tilaaminen kestää neljä päivää, sen selvittäminen, onko takuu täällä voimassa kestää pari päivää ja tähän vielä päälle sen vian hakeminen, joka voi viedä aikaa. Viikko vähintään, luultavasti yli. En suostunut jättämään konetta heti huoltoon, vaan halusin miettiä asiaa. En voi tehdä mitään ilman kannettavaa, kaikki tyssää sen puuttumiseen.

Olin suoraan sanottuna aika raivostuneissa tunnelmissa, ja kuin kirsikkana kakun päällä Suomen Samsungista lohdutellaan, että onhan se nyt positiivista, että ylipäänsä huolletaan, ai että viikossa siellä lupasivat, meillä täällä Vantaalla kestää kaksi. Sanottakoon se tuon prahalaisen huoltoliikkeen pojan kunniaksi, että hän yritti soittaa ja nopeuttaa prosessia, kun olen ulkomaalainen ja minulla ei ole varakonetta täällä mukana, mutta kun kuulivat, että on kyse ulkomaalaisesta koneesta, niin sanoivat, että sehän vielä pitkittää asiaa, kun pitää takuut selvitellä. Voi huokaus...

No, asioita pohdittuani ja muutamia viestejä läheteltyäni sain paikallisen anglikaanipastorin vaimolta lainaan hänen ylimääräisen kannettavan koneensa. Tai saan sen huomenna. Sitten lähtee tämä huoltoon. Eipä muita vaihtoehtoja taida olla. Kaikki materiaali on nyt tallessa upouudella kannettavalla kiintolevylläni, jonka juuri ostin. Saman tien kävin pääsiäisalennusmyynneissä vaateostoksilla, kyllä, täällä on pääsiäisenä isot alet, ensimmäinen erä kevätvaatteita myydään uloskantohintoihin,  Lisäksi kaupoista saa mitä ihmeellisimpiä tarjouskuponkeja, kun kaikista vielä ymmärtäisi, mitä niillä saa.

Prahassa, kauppakeskusten luvatussa maassa, unohtuu helposti, millaista täällä on ollut kommunismin aikana. Joskus siitä voi nähdä pienen väläyksen, kuten tässä kuvassa, joka on otettu lähiuimahallini yhdestä pukukopista. Näitä pieniä pukukoppeja käyttävät lähinnä uimaseurat ja niiden ovet ovat melkein aina lukossa. Yhtenä aamuna ovi oli kuitenkin auki ja kurkkasin sisään.  Samantapainen kokemus on minulla jostakin virolaisesta kylpylästä, kun avasin jonkun vähän sivummalla olevan oven. Kuin aika olisi pysähtynyt.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat tietokoneesi nopesti kuntoon!

    VastaaPoista
  2. Kiitos,Tapio. Sitä tässä totisesti toivon! Nyt on lainakone hyppysissä, toivoakseni elämä, siis nettielämä, vielä voittaa. (Onko sitten muuta elämää?)

    VastaaPoista