sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Shoppailua

Päivä on hurahtanut kauppakeskuksissa, joten sananen shoppailusta. Prahassa tähän harrastukseen on erinomaiset mahdollisuudet. Ostoskeskuksia on useita ja niissä on miellyttävä asioida. Monet ostoskeskukset löytyvät metroasemilta, tai niihin on järjestetty lähimetrolta bussikuljetus. Ydinkeskustassa on tietysti muutama kauppakeskus myös, niitä kansoittavat lähinnä turistit.

Kansainväliset vaate- ja kosmetiikkaketjut ovat löytäneet tiensä tänne. Paikallinen maku on toki hieman erilainen kuin suomalainen, mutta olen löytänyt täältä siitä huolimatta jonkin verran ihan kivoja vaatteita. Normaalihintaisina vaatteet eivät ole sen halvempia kuin Suomessakaan, mutta alennusmyynneissä voi tehdä hyviä löytöjä.

Jos ei halua syödä ostoskeskusten standardiravintoloinden ruokia, kannattaa ainakin jäätelöitä ja pannukakkuja maistaa, ne ovat aivan taivaallisia. Aikaa voi viettää myös muuten, istua vaikkapa kahvilassa nettailemassa, sillä langaton yhteys on tarjolla ilmaiseksi.

En itse nyt erityisemmin isoja ostoskeskuksia rakasta, mutta ulkomaalaisen kannalta ne ovat helppoja paikkoja. Kaikki löytyy saman katon alta, henkilökunta osaa useimmiten englantia ja käytänteet ovat hyvin samanlaiset kaikkialla maailmassa. Toisin on pienissä liikkeissä, joissa saa arvailla esimerkiksi, että käyköhän luottokortti ja löytyyköhän tästä kaupasta nyt sitä mitä olen hakemassa. Pienistä liikkeistä voisinkin joskus kirjoitaa ihan oman blogitekstinsä.

Tämän päivän ostosreissun saldo oli neule ensi syksyksi sekä Václav Havelin muistelmat. Yleensä en ole innostunut poliittisista muistelmista, mtta olen toiveikas sen suhteen, että tämä tsekkien sankari (tai ainakin joidenkin sankari) osaisi kirjoittaa muutakin kuin jälkiviisastelevaa jaaritusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti