maanantai 25. huhtikuuta 2011

Myyrä murtaa jään

Myönnettäköön, että tänään oli taas aika  shoppailupainotteinen päivä, mutta niitäkin tarvitaan. Joskus on hyvä ottaa elämä vain kevyesti, varsinkin, jos on näinkin pitkään tutkinut ja penkonut raskaita asioita. Olen ostellut mm. kirjoja (tsekkiläistä kirjallisuutta) ja vähän matkamuistoja.

Metrossa matkalla kotiin minua vastapäätä istui vanha nainen, joka olisi halunnut jutella. Siitä ei tietenkään oikein tule mitään, kun kielitaitoni on mikä on. Elekieli kuitenkin auttaa hyvin pitkälle, lisäksi kaivoin ostoskassista itselleni lahjaksi ostamani Myyrä-maskotin. Löysin sen Vanhankaupungin nukkeliikkeestä. Naisen silmät alkoivat loistaa, hänellekin tuli Myyrästä selvästi muistoja mieleen.


Osasin edes toivottaa hyvää pääsiäistä, mistä olin hyvilläni. Kun nousin metrosta pois omalla asemallani, näin laiturilla nuoria miehiä piiskojen kanssa. Niistä piiskoista enemmän seuraavassa kirjoituksessani. Tämä kuva on otettu tänään Pieneltä puolelta Vanhaankaupunkiin päin, Kaarlen sillastahan en ole vähään aikaan kuvaa tänne laittanutkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti