torstai 28. huhtikuuta 2011

Johan on taas absurdia

Runotorstain haasteena on värit.

http://runoruno.vuodatus.net/

Katulampun valo taittuu hennosta vihreästä,
ja syreeni yllättää yksinäisen kulkijan
mustassa yössä.
Vain sininen hetki puuttuu

* * *

Tänään yliopistolla yksi tuntemani tyttö kierteli ympäri rakennusta etsimässä opettajia ja valokuvaamassa heitä. Kun ihmettelin hänen projektiaan, hän sanoi sen olevan osa hänen opiskelujaan. Hän on jollakin elokuvakurssilla ja hänen roolinsa on tuottaja. Kurssin opettaja oli sanonut, että ei voi millään tietää eikä luottaa, että tämä tyttö on paikalla yliopistolla silloin kun elokuvaa tehdään, kun hänellä ei ole muuta roolia kuin tuottaminen. (Ai ettei ole muka iso rooli se?) Niinpä opettaja oli keksinyt, että tytön pitää valokuvata ne opettajat, jotka tavalla tai toisella liittyvät tähän elokuvaprojektiin todisteeksi siitä, että on ollut paikalla.

En ollut uskoa korviani. Kyllä minullakin on taito keksiä oppilaille lisätehtäviä, mutta tuo menee kyllä jo ihan omissa sfääreissään. Ihan uskomatonta, että tuollaista simputusta harrastetaan sellaisen opiskelijan kohdalla, joka on silminnähden lahjakas ja ahkera ja joka haluaa hyvät arvosanat. Ylipäänsä minua hämmästyttää, miten suuri epäluottamus täällä on opiskelijoita kohtaan. Sanoihan Kafkakin, että byrokraattinen järjestelmä on suorastaan luova. Tämä on varmaan todiste siitä, muuta en tähän osaa sanoa.

Tänä iltana oli taas kirjoittajaryhmä. Tekstistäni pidetään ja ihmiset yrittävät innostaa minua kirjoittamaan sitä nopeammin, koska haluavat tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Se ei kuitenkaan käy ihan niin helposti, ensinnäkin kirjoittaminen vie aina oman aikansa, toisekseen kun tässä on menossa kokeilu, jossa käytän unia materiaalina, niin onhan se aina sattumanvaraista, miten tekstiä saa kuljetettua eteenpäin. Mukava kuitenkin, että on kirjoittajaryhmä, sitä tulen Suomessa kaipaamaan. Vaikka kai sitä voisi yrittää itsekin perustaa jonkinlaista ryhmää, kun kotiin palaan.

3 kommenttia:

  1. Sininen hetki tulee sitten kun aika on!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista. Täällä se sininen hetki on vain niin kovin, kovin lyhyt.

    VastaaPoista