tiistai 10. kesäkuuta 2014

Englanninkielistiä teatteria Prahassa

Prahassa toimii nyt toista vuotta englanninkielinen teatteri nimeltään Prague Shakespeare Company. Olen käynyt nyt kahteen kertaan katsomassa heidän esityksiään, enkä kummallakaan kerralla ole ollut hirvittävän vakuuttunut. Esityksistä paistaa pieni amatöörimäisyys, välillä huudetaan liikaa ja toisinaan tuntuu, että on otettu työstettäväksi vähän liian kunnianhimoinen projekti.

Tänään kävin katsomassa näytelmän nimeltä Venus in Fur. Se oli aivan katsottava, mutta juuri nuo yllä olevat ominaisuudet olivat läsnä tässäkin esityksessä. Alku oli kankea, keskikohta kulki hienosti, hetkittäin jopa loistavasti, mutta loppu läsähti, mikä johtui ehkä suurelta osin myös käsikirjoittajan ratkaisuista. Oma tulkintani näytelmästä on, että Vanda olisi ollut näytelmäkirjailijan pään sisäinen hahmo, joten se koko dialogi olisi ikään kuin heijastumaa hänen omasta sisäisestä maailmastaan. Googlettamalla näytelmästä löytynee tietoa, jos jotakuta kiinnostaa.

Kritiikistäni huolimatta sanoisin, että kannattaa käydä tsekkaamassa tarjonta. Näyttelijäntyö kehittyy kuitenkin kaiken aikaa, valmista ei voi tulla ihan heti. Hyvää on minusta ryhmän kunnianhimo ja pyrkimys tehdä monenlaisia produktioita, vaikka joskus ehkä haukkaavatkin liian suuren palan kakusta.

Tässä on linkki heidän kotisivuilleen:

 http://www.pragueshakespeare.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti