maanantai 14. huhtikuuta 2014

Teatterissa ja selvin päin

Moni aina kyselee minulta matkailuvinkkejä Prahaan. Hyvä on kysellä, vastaukset voivat olla vähän niin ja näin. Mutta tänään tulin tehneeksi kaksi turisteille tyypillistä juttua, joten esittelenpä ne.

Ensinnäkin kävin tällaisessa pienessä teatterissa, jossa mm. Václav Havel työskenteli niin kauan kuin sai. http://en.wikipedia.org/wiki/Theatre_on_the_Balustrade Näytelmä kertoi kahdesta näyttelijästä, jotka kirjoittivat kirjeitä toinen toisilleen. Tarina on tosi, kirjeet on julkaistukin. Toivottavasti ne löytyvät joskus englanniksi julkaistuina myös.


Pidin esityksestä, vaikka dialogin seuraaminen oli tällä kielitaidolla hiukan hankalaa. Näytelmä myös perustui dialogille hyvin vahvasti, ja dialogit olivat käytännössä otteita näistä mainituista kirjeistä. Näytelmän nimi on yllättävästi Korespondence. Hetkittäin näytteleminen oli tyypillistä tšekkoslovakialaisen koulukunnan touhua, eli ylinäytellään, kävellään hassusti, mimikoidaan humoristisesti jne. Se sopi kokonaisuuteen välillä, mutta hetkittäin meni ihan yli. Erityisesti toinen näytös oli liian pitkä. Penkissä istuessani ajattelin, että kun jopa minä tajuan, että nyt tuolla henkilöllä on keuhkosyöpä, niin eikö olisi aika mennä draamassa eteenpäin. Mutta kokonaisuutena näytelmä oli ihan katsomisen arvoinen.

Ennen teatteria kävimme syömässä kasvisravintolassa nimeltä Lehká hlava (Selvä pää). Ensimmäistä kertaa elämässäni törmäsin hyvään kasvisravintolaan. Tarkoitan sellaista paikkaa, jossa ruoka on maukasta ja tuoretta ja paikassa on miellyttävä asioida. Ei pitäisi olla mikään toivoton vaatimus, mutta... No, tätä paikkaa voin suositella. Älkää antako pikkuisen hipahtavan ulkonäön - tai aika paljonkin hipahtavan, kun rehellisiä ollaan - pettää. Ruoka on oikeasti hyvää, ja paikka on niin suosittu, että illalla on pakko olla pöytävaraus. Vaikka paikka on sisustettu vaihtoehtomeiningillä, erityisesti wc-tiloissa huomaa olevansa vanhassa goottilaisessa talossa, koska siellä näkyy alkuperäisiä holveja ja seiniä.


Kukapa tosiaan uskoisi, että tämän oven takana on Prahan suosituin kasvisravintola, mutta totta se on! Ei muuta kuin sisälle vaan ja syömään.

4 kommenttia:

 1. Hei Johanna, sinulla on tosi mielenkiintoinen blogi, kiitos siitä! :)

  Olen itse tulossa Prahaan keskiviikkona, joten kyselisin tämänhetkisestä säästä, onko se millainen siis tällä hetkellä? Jos vertaisit Suomeen, niin mitä Suomen kuukautta se vastaisi, ehkä touko- tai kesäkuuta? Mietin vain nimittäin vaatetustani, pitäisikö ottaa vain kevyet tennarit, ovatko nilkkurit liian kuumat? Ja tarvitseeko ulkona enää takkia? Kiitos jo etukäteen, jos kerkeät vastaamaan!

  Olen kyllä tosi innoissani tulossa sinne, vaikuttaa ihanalta paikalta! :)

  VastaaPoista
 2. No tuota noin... sää vaihtelee hirvittävän paljon. Juuri äsken löi rakeita ikkunaan. Sitten yhtäkkiä voi olla todella lämmintä. Varmaankin tarkenet kevyillä tennareilla, ehkä voit ottaa lämpimämpiä sukkia mukaan. Takkia en jättäisi kotiin, illat voivat olla viileitä, aamut samaten. Lämpötilat voivat nousta tai laskea helposti sellaiset viitisentoista astetta vuorokauden sisään. En osaa oikein sanoa, mitä Suomen kuukautta tämä vastaisi, välillä tuntuu kesäkuulta, välillä kotoisen huhtikuiselta. :) Mutta tervetuloa joka tapauksessa Prahaan! Mukavaahan täällä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitoksia nopeasta vastauksestasi! :)

   Poista
 3. Eipä mitään kiittämistä. Kiitos itsellesi blogin lukemisesta. Ja hyvää reissua! Varaudu sitten väenpaljouteen, Praha on listattu 5. suosituimmaksi matkailukohteeksi koko maailmassa, :)

  VastaaPoista