perjantai 16. marraskuuta 2012

Chotěbořissa

Prahasta kahden tunnin junamatkan päässä koilliseen on Chotěboř-niminen kaupunki. Kävin siellä eilen osallistumassa  Pavel Křivsky -seminaariin. Ei uskoisi, että näinkin paljon Suomea etelämpänä voisi kokea pahempaa kylmyyttä, mutta niin vain oli. Jo aamukuuden junasta ikkunasta katsoessani huomasin, että kuura oli laskeutunut maahan. Pellot ja ratavarren heinikot näyttivät todella kauniilta, jostakin syystä Keski-Euroopan talvessa on minusta sadunomaista taikaa, vaikka onhan sitä Suomenkin talvessa, mutta se on erilaista.Tämä maa on täynnä linnoja. Tietysti Chotěbořissa on myös sellainen.


Erityisen kylmää oli linnassa sisällä, vaikka ulkonakin koin varmaan tämän syksyn/talven henkilökohtaisen kylmyysennätyksen. Linnaa on käytetty joskus aikanaan erityiskouluna, en ymmärrä, miten noin hyisessä paikassa on voitu koulua pitää.

Piti itse seminaaristakin jotakin kirjoittaa, mutta en oikein keksi sanomista. Takki on tyhjä. Oma esitys meni ihan kohtalaisesti, mutta se jäi vähän harmittamaan, että vasta paikan päällä kuulin, että yleisöksi tuodaan myös paikallisia lukiolaisia. Olisin voinut vaihtaa näkökulmaa heitä kiinnostavammaksi, materiaalia ja ideoita olisi ollut riittämiin. No, turha sitä kai on enempiä harmitella, kun ei ole edes oma vika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti