sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Arkistotyötä virtuaalisesti


Viime yönä aloin järjestellä materiaalia, jota sain Tšekin kirjailija-arkistosta. Tämä oli mahdollista, sillä ystävällinen tuttuni kävi ne sieltä noutamassa. On hirmu hankala Suomesta käsin arvioida, mikä on tarpeellista ja mikä ei, siinä teettää henkilökunnalla turhaa työtä ja itsekin tekee sitä, kun ei näe muuta kuin luettelon.

Öisinä tnteina pohdin, että olisiko se sitten iso vaiva pikku hiljaa digitalisoida vaan näitä kaikenlaisia, myös harvemmin käytettyjä dokumentteja. Toki paljon verkossa jo onkin, paitsi ei kaikissa maissa...Vai onko se jotenkin niin vastoin joitakin periaatteita? Vai menevätkö planeetat paikaltaan, jos voisi kotisohvalta käsin perehtyä ensin ja käydä sitten katsomassa paikan päällä originaaleja, jos on tarvis?

No, pääasia, että sain taas aineistoa luettavaksi. Pääsee taas kielitaitoaankin kehittämään. On se vain aina ilo huomata, miten lukeminen sujuu yhä paremmin ja paremmin, vaikka kehitys meneekin välillä tosi pienin askelin. Välistä taas tuntuu, että suuret harppaukset tapahtuvat juuri taukojen aikana, kun aivot ovat saaneet levätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti