tiistai 25. lokakuuta 2011

Kutna Hora

Tänään päätin julkaista lupailemiani kuvia Kutna Horasta. Jos Prahaan matkustatte turistina, voi Kutna Horaan tehdä helposti ja edullisesti päiväreissun junalla. Tämän idyllisen pikkukaupungin kuuluisin kohde lienee luukirkko, jonka sisustamiseen on tosiaan käytetty aitoja ihmisten luurankoja. Sen verran makaaberilta tuo minusta kuulostaa, etten ole käynyt, mutta moni on. Viime keväänä amerikkalainen naapurini E esitteli sieltä kuviakin, enkä millään kehdannut sanoa, etten ole tuossa kirkossa käynyt. Kaupunki on syntynyt aikanaan hopeakaivosten ympärille, ja vaikkei hopeaa taideta enää louhia, tästä alue kuitenkin tunnetaan yhä.

Aikaisemmin olen käynyt Kutna Horassa vuonna 2002, heinäkuussa suuren tulvakevään jälkeen. Silloin tein myös ensimmäisen Prahan-reissuni. Tarkoituksena oli kävellä kaupungin korkeimmalle mäelle katsomaan kirkkoa, joka on Unescon maailmanperintökohde, mutta ilmanala oli niin painostava  ja kuuma, emmekä olleet tottuneet jyrkkiin mäkiin, joten oli pakko kääntyä takaisin.

Kun pääsimme rautatieasemalle, alkoi ukonilma, jonka seurauksena pieni paikallisjuna päärautatieasemalle ei kulkenut. Niinpä rautatiellä työskentelevä mies vei meidät Skodallaan sinne pääasemalle. Tai ymmärsimme niin, ettei paikallisjuna kulje, mutta jonkin ajan päästä se kulkikin. Emme vielä tänäkään päivänä ole ihan varmoja, miksi meidät kyydittiin autolla eikä annettu odottaa junaa.

Varsinainen Prahan-juna olikin sitten myöhässä, joten sitä odottelimme yli 3 tuntia jossakin ravintolassa. Matka kesti tuhottoman kauan, kun juna pysähtyi joka seisakkeella, vasta myöhään illalla olimme taas Prahassa. Tuolta reissulta opin muuten myös sen, ettei englannin kielen taito ole Tšekissä ihan niin itsestään selvä kuin Suomessa. Prahassa vielä pärjääkin englannilla melko hyvin - siis keskustassa.

Mutta tässä vielä muutama kuva.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti