keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Sateisessa Táborissa

Tänään tuli käytyä taas yhdessä kaupungissa, jonka olen aina halunnut nähdä, nimittäin Táborissa. Tábor on tunnettu hussilaisuuden ajalta, ja olisin halunnut käydä aihetta käsittelevässä museossa. Valitettavasti se on talvella auki vain keskiviikosta lauantaihin. Ainoat museot, jotka olisivat olleet auki olivat suklaa- ja panimomuseot.

Niinpä päädyimme vain katselemaan kaupunkia hieman päällisin puolin. Asukkaat ovat kaivaneet kaupungin alle sukupolvienaikana tunneleita, ja niihinkin olisi päässyt, jos museo olisi ollut auki. Tunnelit ovat olleet alunalkaen kellareita, mutta projekti on vähän lähtenyt käsistä, joten on syntynyt talot yhdistävä maanalainen verkosto. Tosi kätevä juttu myös sotien aikana, ei vain oluen säilyttämiseen. Täytynee siis tosiaankin tulla joskus kesäaikaan uudestaan.

Tábor on kyllä mukavan tuntuinen pikkukaupunki. Keskusaukion tuntumassa on useita ravintoloita, joiden hintataso on ihan kohtuullinen.

Kaiken kaikkiaan turistit otetaan huomioon, joten vierailu on varsin helppo ja vaivaton. Tänään meille vain osui vähän huonoa tuuria sekä aukioloaikojen että sään suhteen. Koko aamun satoi vettä. Kukkulalla olevalla kaupungilla on paljon portaita ja mukulakiveystä, ei mitenkään mukava yhdistelmä vesisateen kanssa. Niinpä jatkoimme matkaa jo aamupäivästä kohti uusia ihmetyksen aiheita.

 Tässä vielä muutamia kuvia Táborista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti