torstai 6. maaliskuuta 2014

Raahautumista tietojen perässä

Kyllä tässä maassa näitä paperinpyörityslaitoksia riittää, sano! Kansallisarkiston haku veti vesiperän, heidän kirjastossaan tiedettiin, että tarvitsemiani tietoja löytyisi kyllä yhdestä julkaisusta. Tosin kukaan ei muista tähän hätään julkaisun tarkkaa nimeä saati missä se olisi luettavissa.

Olin jo luopumassa toivosta tämänkin päivän tiedonhaun suhteen, mutta sitten kävi kirjaston ja arkiston välillä puhelinlangat kuumina. Tämän jälkeen virkailijat kysyivät, miksi et ole kysynyt aluearkistosta, siellä on kaikki kunnallinen tieto näin vanhoilta ajoilta. Sanoin, että noin vuosi takaperin olin heihin yhteyksissä sähköpostitse ja puhelimitse. Sanoivat että juuri kyseisten vuosien tietoja ei heillä ole. Virkailijat näyttivät koneeltaan, että kyllä niitä vaan pitäisi olla. No ihan kiva kuulla, että ovat vain torpanneet tylsän tiedonhaun väittämällä, että mitään ei muka ole. Ärsyttävää, mutta niin tyypillistä, ettei siitä kannata ärsyyntyä.

Nyt sitten kysymys kuuluukin, että missä välissä ehdin ko. arkistossa käymään. Se on auki vain maanantaisin ja keskiviikkoisin. Tosin 8-17, joten periaatteessa yksi arkistopäivä riittää. Ehkä kuitenkin yritän singahtaa sinne maanantaina iltapäivällä tekemään tilausta, maanantain aamupäiväksi olen sopinut tapaamisen jo nimittäin.

Ehkä kuitenkin tämän päivän uusi tieto tuosta aluearkiston sittenkin sisältämästä tiedosta on hyvä enne. Onhan tänään myös Miroslavin nimipäivä, kuten kukkakauppias meitä muistuttaa,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti