perjantai 28. maaliskuuta 2014

Elokuvafestivaaleilla


No nyt pääsi Johannakin punaiselle matolle. Ainakin Prahan elokuvafestivaaleilla. Ohjelma on perinteisesti paljastettu hyvin myöhään, näytöksiä melko vähän, joten niput menevät aivan käsistä. Pääsimme peruutuspaikoille katsomaan Lech Wałesasta kertovaa elokuvaa. En yhtään tiedä, onko tätä näytetty Suomessa tai aiotaanko näyttää. Tuskin ainakaan saa niin täysiä katsomoita ja innostunutta yleisöä kuin täällä Prahassa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Walesa._Man_of_Hope

Itse pidin elokuvasta kovasti. Netistä nopeasti vilkaistuna sitä on kyllä kritisoitu, mutta minua kiinnosti ennen kaikkea ajankuva sekä väliin ujutetut dokumenttipätkät. Menisin katsomaan vaikka heti uudestaan, koska en varmaan kaikkea valkokankaalta havainnut.

Muuhun ohjelmistoon en ehtinyt tutustumaan, koska kaikki kiinnostavat elokuvat tulivat huonoihin aikoihin tai olivat loppuunmyytyjä. Pohjoismaista, suomalaistakin elokuvaa oli melko paljon tarjolla, ja kokonainen tribuutti Kati Outiselle.


Jos satutte Prahaan näiden festivaalien aikaan, kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa tarjontaa. Vaikka olisi loppuunmyytyjä näytöksiä, peruutuspaikkoja on aika usein saatavilla, joten niitä kannattaa odotella. Mekin olimme vasta 6. sijalla, silti pääsimme sisään. Viimeisinä tosin, mutta kuitenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti