sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Vastaantullut juliste

Olin keskiviikkona Jyväskylässä tutkijaseminaarissa. Rankkoja ja inspiroivia nuo päiväseltään Jyväskylässä käynnit. Kotiinkin pääsin, vaikka Tampereen asemalla oli ohjauslaite rikki, joten yksikään juna ei päässyt asemalle eikä asemalta. Tunti ja 45 minuuttia odoteltiin ja sitten järjestivät bussikuljetuksen. Olihan se rasittavaa, mutta kun olen viime päivinä lueskellut isomummini Anna Sofian kirjeitä pojalleen Toivolle, olen iloinen siitä, että nykyään näinkin hyvin pääsee liikkumaan. Kirjeistä kun saa sellaisen kuvan, että aina ollaan pohtimassa logistisia kysymyksiä, kuka kyytii kenet minnekin, mennäänkö laivalla vai junalla jne. Kirjeet ovat siis 30-luvulta.

Kun etsin seminaarinmäellä oikeaa luentosalia, osui silmiini tällainen juliste. Tšekki ja Praha kävelevät näköjään vastaan kaikkialla.Hauskaa, että olivat oikein kehystäneet julisteen!


2 kommenttia:

 1. Näin juuri. Kun on jostain kiinnostunut, alitajunta toimii tutkana ja havaitsee kaikenlaista, mitä ei muuten huomaa :)
  Ihan samalla tavalla minäkin tulin blogiisi, alitajunnan houkuttelemana, kun näkyi sana Praha.

  En ole koskaan ajatellut Havelia tuosta kulmasta kuin sinä. Hän ei todella tiennyt, oliko hänen tuotoksillaan käyttöä, mutta silti hänen oli "pakko" toteuttaa luovuuttaan.

  Näin kun surffailee netissä siellä täällä löytää kaikenlaista pientä uutta pohdittavaa...Minulle se on bloggaamisen ja kommentoimisen perusasia: uusien näkökulmien löytyminen...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, mm. Se on totta, että alitajunta havaitsee yhtä jos toista. Monesti jokin periaatteessa vanhakin juttu tulee vain itselle uudeksi, kun siihen rupeaa kiinnittämään enemmän huomiota. Aiemmin sitä ei ole havainnut, yhtäkkiä sitä havaitsee kaikkialla.

  Minustakin blogeista löytyy paljon ajattelemisen aihetta. Jos en jaksa lukea kirjaa, selailen blogeja. :)

  VastaaPoista