lauantai 21. toukokuuta 2011

Salama ei iske kahdesti

Uskotaan, että salama ei iske kahdesti samaan paikkaan. Tänään tuli todistettua, ettei se iskekään, se iskee kolmesti. Olimme kaupungilla ja meidät yllätti raju ukkosmyrsky. Olimme kävelemässä kauppakadulla ja salama iski ihan kohdalle. Vannon, että tunsin sen salaman jotenkin, koska vielä pitkään ihoani kuumotti. Otimme taksin ja kohta salama iski uudestaan kohdalle, sitten se tapahtui vielä kolmannenkin kerran, mutta autossa se ei tuntunut miltään. Ukkoset tulevat helposti tällaisiin laaksoihin eivätkä tahdo millään lähteä pois.


Päädyimme taksilla kaupungin uimahallille, joka on aivan uusi. Hämmästyksekseni siellä oli sama pukuhuone miehille ja naisille. Tila oli iso ja siellä oli paljon lukittavia lokeroita, mutta ei erikseen miesten ja naisten puolta. Kai tämä on niitä kulttuurieroja taas. Mietin, miten täällä oikein vaihdetaan vaatteita, mutta en tietenkään voinut ruveta muita katselemaan, koska olisin pian itse leimautunut "poikkeavaksi". Menin vessaan laittamaan uimapuvun päälleni, se oli sentään jaoteltu miesten ja naisten puoleen ja kopit olivat isot. Suihkut olivat samoin erilliset. Takaisin tullessani huomasin, että monilla oli isoja pyyhkeitä mukana ja vaihtoivat vaatteita niiden suojassa.

Tässä yksityiskohta vuorenrinteeseen tehdystä barokkipuutarhasta.Suomi tunnetaan Itävallassakin. Minulle on kerrottu, että täälläkin  arvostetaan suomalaista koulujärjestelmää, mutta ei olla valmiita panostamaan omaan niin paljon kuin mitä Suomessa tehdään. Yksi taksikuski on ollut viisi viikkoa Suomessa töissä. Kosovalainen pizzerian pitäjä kiitti käsi sydämellä minua Martti Ahtisaaren työstä hänen maansa hyväksi. Kaukana ovat ne ajat, kun ei Suomesta tiedetty yhtään mitään.

Tässä vielä loppukuvana paikallista erikoisuutta: nuudeleita ja kuullotettua sipulia sekä kaalisalaattia.

4 kommenttia:

 1. Salamat ovat pelottavia. Hyvä, että saitte taksin. Muistan lapsuudestani Lempäälästä, miten salama oli iskenyt rannalla olleeseen naiseen niin että kädessä olleet sormuksetkin olivat sulaneet. Kauheaa!

  VastaaPoista
 2. Emmä muuta tiedä kuin että tuosta nuudelikuvasta tuli ihan törkeä nälkä.

  VastaaPoista
 3. Salama-jutut on mielenkiintoisia. "Ei iske kahdesti samaan paikkaan" on kyllä sikäli väärä väittämä, koska on paljon ihmisten tekemiä rakennelmia joihin salama iskee samaan paikkaan satoja kertoja vuodessa, esim. radiomastot.

  VastaaPoista
 4. Marja-Leena:

  Tuota juuri pelkäsin, että kävisi huonomminkin. En muista milloin viimeksi olisi ukkonen ollut ihan kohdalla.

  Pipsa:

  Viime viikon reissun opetus oli, että Itävallassa on paljon parempi ruokakulttuuri kuin esimerkiksi Saksassa, tai vaikkapa täällä Tsekissä...

  Tapio:

  Joo, se on sellainen kansanuskomus, ja yksi toisinto on se, että samaan henkilöön ei muka voi salama iskeä kahdesti.

  VastaaPoista