lauantai 7. toukokuuta 2011

Plzeňissä


Tänä viikonloppuna on juhlistettu sitä, kun amerikkalaiset vapauttivat Plzeňin. Tämä kaupunki on noin tunnin  bussimatkan päässä Prahasta, eli lähellä olivat amerikkalaiset Prahaakin, mutta eivät tulleet.Erityisen hyvissä merkeissä ei matka alkanut, sillä kun kysyin aseman lipputoimistosta, missä kaukoliikenteen lippuja myydään, alkoi tiskillä oleva nainen haukkua minua debiiliksi. Häkeltynyt olin, mutta kun huomasin, että hän osaa saksaa, sanoin saksaksi, että tällä lailla ei kyllä ihmisille puhuta. Sen jos minkä olen huomannut, että sanattomaksi ei kannata jäädä.

Bussissa istuessani oli sellainen olo, että en kyllä ikinä enää yritä opetella mitään vierasta kieltä, kun joutuu tällaisten  kanssa sitten riitelemään. Kuitenkin kun tulin perille, piti kysyä tietä. Vaikka älynlahjani oli jo kyseenalaistettu, niin pystyin vastaantulijan ohjeista poimimaan olennaiset asiat.

Plzeň on rauhallisen tuntuinen kaupunki, luultavasti tämä päivä oli tavallista vilkkaampi, kun kaupungille oli tuotu tätä USA:n armeijan vanhaa rekvisiittaa. Sitä oli ympäriinsä ja kaikkialla oli alan harrastajia pukeutuneena tuon ajan tamineisiin.
Tšekkoslovakian ensimmäinen presidentti Masaryk sanoi joskus, että kun ei tšekeillä ole merta, niin siksi he kurnuttavat kuin sammakot lammella. Ehkä tuossa aseman lipunmyyjässä kohtasin yhden näistä sammakoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti