perjantai 29. huhtikuuta 2011

Vuorilla

Terveiset Tachovista, Karpaateilta. Ajelimme slovakkityttö K:n kanssa  halki idyllisten kylien ja keltaisten rypsipeltojen kohti vuoria. Täällä on paljon tarjolla edullista majoitusta. Tässä meidän mökkimme, joka on tehty perinteisellä paikallisella tyylillä. Täällä on muutama huone ja niillä yhteinen keittiö ja oleskelutilat, mutta olemme täällä ihan kahden kesken.On hyvin hiljaista, vain talon koirat välillä haukahtelevat.


Täällä kylässä ei ole juuri mitään palveluja, ainostaan pubi. Kävimme lähikaupungissa, Doksyssa syömässä ainossa aukolevassa ravintolassa. Ruoka oli ihan hyvää, ei mitään loisteliasta, mutta varsin maukasta. Söin porsaanlihaa ja perunoita, mikä on taas aika tyypillistä tšekkiruokaa.  Tässä kuva paikallisen perinteen mukaisesta talosta. Musta ja valkoinen ovat tyypillisiä värejä, joita täällä on taloissa perinteisesti käytetty.


Tässä taas on kuva keskustorilta. Tunnelma on sellainen, että tämä on ollut joskus isompikin paikka. Nykyään tämän vanhan aukion liikkeissä myydään esimerkiksi alusvaatteita ja rakennekynsiä. Monissa liikkeissä on kyltit myös saksaksi, mikä kertoo matkailuvirtojen suunnasta jotakin.


Palaan vielä hetkeksi tuohon pääsiäisen piiskaamisperinteeseen. Tšekinopettajani oli nimittäin ollut myös täällä päin käymässä pääsiäisen aikaan tuttaviensa luona. He olivat olleet pubissa myöhään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kun kello läheni yhtä yöllä, paikalle ilmestyi kolmi-nelikymppisiä miehiä, jotka olivat ilmeisesti ottaneet riittävästi neuvoa antavaa. Sitten he olivat sanoneet opettajalleni, että nouse ylös, me halutaan piiskata sua. Opettaja ei ollut suostunut ja miehet olivat olleet hyvin pettyneitä. Jo on ihmeellinen perinne, sanottakoon se vielä kerran.

2 kommenttia:

  1. Heh, hirsitaloja ... (olen purkanut lukusumaa Rivieralla vietetyn viikon jälkeen, todettu että ranskalaisten englannintaito on tuulellakäypää)

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa takaisin, Tapio. Ehdinkin jo vähän ihmetellä, ettet reagoinut noihin hirsitaloihin mitään. :) Siitäpä tuli mieleeni, että voisin laittaa näytille vähän sisäkuviakin tuolta majapaikasta.

    Toivottavasti teillä oli kiva reissu Rivieralle.

    VastaaPoista