lauantai 26. maaliskuuta 2011

Orkideojen loistoa

Vaikka vähän sataa tihuuttikin, päätin lähteä katsomaan kasvitieteellistä puutarhaa, sillä orkideat ovat siellä huomenna viimeistä päivää esillä. Osa niistä oli jo laitettu myyntiin, ja kaupassa kävikin kova vilske, sinne suorastaan jonotettiin ja joku mummo oli palkattu säännöstelemään ihmisvirtaa. Lisäksi kaupasta sai ilmaiseksi tšekinkielisiä Geo-lehtiä, joita tietysti otin mukaani.

Kasvitieteellinen puutarha on ihan eläintarhan naapurissa, samalla bussilla pääsee melkein viereen. Kasvitieteelliseen on vain noin viiden minuutin kävelymatka siitä eläintarhan portilta. Bussi oli tietysti näin lauantaina aivan tupaten täynnä, ja olipahan taas kerran - ikävä kyllä - huono venäläiskokemus.Siinä täyteenahdetussa bussissa, jossa tottumattomampaa varmaan jo ahdistaisi, alkoi takaani tunkea joku nainen viereeni. Sitten hän alkaa itsestäänselvästi venäjää käyttäen minulta tivata, että mistä ostetaan lippu. Päätinpä olla nyt ihan kokonaan slaavilaiskieliä taitamaton ja vastasin vain englanniksi, etten valitettavasti osaa oikein kieliä. Äärimmäisen röyhkeää ensinnäkin tunkea ja sitten vielä olettaa, että heidän kieltään kaikki täällä puhuisivat - niin kuin moniakaan sitä kiinnostaisi puhua. No sitten edessäni oleva tšekkimies hyvin närkästyneeseen äänensävyyn sanoi venäjäksi, että kun ei teillä kerran lippua ole, niin olkaa tönimättä, tuskin tänne tarkastajaa tulee.

No, päästiin sitten kuitenkin perille ja oli ihan mukava vähän kävellä sellaisen rauhallisen asuinalueen läpi sinne puutarhalle. Yhtä pihaa vartioi tällainen otus.


Tässä orkidealoistoa.Joskus oli hankala saada kuvaa, kun kaikki kurkottelivat samoja kukkia kohti.


Tässä puolestaan kielletään koskemasta perhosiin, tuhoamasta niitä tai lyhentämästä (?) niiden elämää. Korjatkaa, jos osaatte kääntää tarkemmin. Yhtäkään perhosta en nähnyt, mutta niin paljon oli yleisöä, että ehkä perhoset olivat älynneet lähteä karkuun.


Niin, ja ostin sitten kukkahuumassa itsellenikin yhden pienen orkidean. Vasta kun lähdin kaupasta paketti kädessä, tuli mieleeni, että mitähän orkidea mahtaa tykätä autokyydistä halki Euroopan. Toivotaan parasta. Mukava kuitenkin saada kasvi tänne kämppään, kun nyt kevätkin on. Ostin sille oikein ravinneliuostakin, että se kukkisi mahdollisimman pitkään ja hienosti.

5 kommenttia:

 1. Kyltillä voitaisiin tarkoittaa, että perhosiin koskeminen sekä vahingoittaa niitä että lyhentää niiden elämää?

  Erittäin kauniita orkideoita.

  VastaaPoista
 2. Sitten jos kotiin saavuttua aiot muuttaa kaunokaisen toiseen ruukkuun asumaan ja tarvitset orkidea"multaa", niin huikkaa.

  VastaaPoista
 3. Senja:

  Joo, varmaan jotakin sellaista se kyltti tarkoittaa. Joskus hankala löytää sanakirjasta verbien merkityksiä, koska verbeillä on tapana taipua enkä osaa vielä päätellä perusmuotoja.

  Pipsa:

  Oletko heittänyt omat orkideaparkasi mäjelle, vai mistä sinulle sitä kariketta, vai mitä karhiketta se on, on kertynyt?

  VastaaPoista
 4. Upeita orkideoja! Mä tykkään aina matkustellessa käydä kattomassa just erilaisia puutarhoja ja puistoja.
  -Kemppu-

  VastaaPoista
 5. Kun kolmelle kukalle osti ruukunvaihtoa varten pussillisen orkideamultaa, niin sitä jäi reippaasti yli. En ole poiskaan heittänyt, joten joutaa kyllä!

  VastaaPoista