Mustan kotkan apteekki

 Palasin tänään Malá Stranassa sijaitsevaan apteekkiin, josta sain lauantaina lievitystä kipeään jalkaan. En ehtinyt jutella omistajan kanssa, joten en ottanut sisältä kuvia, mutta panen asian korvan taakse, joten saatan palata uudestaan tähän aiheeseen myöhemmillä reissuilla niin, että esittelen myös hieman 1840-luvulta peräisin olevaa apteekkimiljöötä.


Jos apteekkikäynnin tarve iskee, suosittelen lämpimästi tätä Malá Stranan aukiolla sijaitsevaa vanhaa apteekkia, jolla on nuorehko omistaja. Sunnuntaisin tämäkin on kiinni, mutta lauantaisin palvelua saa, ja palvelu on hyvää. 
Itse talokin on ihan mahdottoman kaunis. Vaikka määrittelen Mustan kotkan apteekin piilohelmeksi, sanoisin silti, että on se ulkoasultaan ihan julkinenkin helmi. Lisäksi tänne kannattaa tulla, jos haluaa kokeilla heidän omia tuotteitaan. Ainakin heiltä löytyy käsirasvoja, aurinkorasvaa ja korvatippoja tulehduksen ehkäisemiseen. Jäin siihen käsitykseen, että kehittelevät tuotteitaan myös lisää koko ajan, joten valikoima saattaa laajentuakin.


Ei kannata säikähtää sitäkään, että aivan kaikki tuotteet ovat tiskin takana, henkilökunta palvelee mielellään ja esittelee valikoimaa. Erityisen ylpeänä he esittelevät itse kehittämiään tuotteita. Toivottelen kaikkea hyvää tälle apteekille, johon todellakin aion palata seuratakseni heidän tuotekehitystään. Ja kannustaakseni heitä perustamaan nettikaupan, ettei tarvitsisi Prahaan asti tulla heidän hienoja tuotteitaan kokeilemaan. 

Toivoisin, että Suomessakin elpyisi apteekkien omien tuotteiden perinne. Sitä odotellessa jatkan täkäläisiin vaihtoehtoihin tutustumista. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tsekkinaiset pakenevat pääsiäisenä?

Novellini

Tapaturman sattuessa Faustin taloon