lauantai 11. kesäkuuta 2022

Vrchlabíssa seikkailemassa

Olemme viikonlopun vietossa Krkonošella, tarkemmin ottaen Vrchlabíssa, elikä Ylä-Elbellä. Tässäpä on yksi vaihtoehto, jos haluaa nähdä muutakin kuin Prahaa. Vastaavanlaisia pikkukaupunkeja on Krkonošella ja muilla Tšekin vuorilla muitakin, mutta tätä ainakin voi suositella.Näitä saksalaistyyppisiä taloja on täälläkin, kuten Sudeeteilla yleensäkin. Tässä kyseisessä talossa toimi kiva kahvila. 

Krkonošen juttu on kaupunkitalojen edustojen holvikäytävät. Niiden tehtävä on ollut suojata taloja sään armoilta ja antaa kauppiaille lisätilaa tehdä bisnestä, sateelta suojassa. Kaupunki on pieni, viehättävä, suurin osa taloita on hyvinhoidettuja. 

Eilen oli myös kirkkojen yö, jolloin paikallisessa kirkossa lauloi hyvätasoinen kuoro. Toivoisin, että Suomessakin järjestettäisiin joskus kirkkojen yö, jolloin voisi mennä matalalla kynnyksellä tutustumaan erilaisiin kirkkoihin ja saamaan ehkä kasvot niissä kävijöille.

Tämän blogipostauksen pääpontti lienee on, että kannattaa lähteä rohkeasti tutkimaan Krkonošea ja muitakin Tšekin pieniä vuoristokaupunkeja. Ainakin Vchlabíssa kaupunkilaiset ovat tosi aktiivisia ja yhteisöllisiä. Kuulemma koko ajan tapahtuu jotakin.


Paitsi kirkot, myös kaupungin puutarhat olivat nyt avoinna yleisölle. Yllä vielä kuva luostarin puutarhasta.

Olin juuri lopettelemassa tätä postaustani, kun ihan tässä nurkalla alkoi joku ammuskella ilotulitteita kesäyössä. Vrchlabíssa totisesti on kansalaisaktiiviuutta riittämiin!

Pahoittelen, että tämän postauksen fontit näyttäytyvät luultavasti jotenkin hassusti. En saanut niitä tabletilla korjattua, pitää yrittää myöhemmin jollakin toisella laitteella, paremmalla onnella.

4 kommenttia:

  1. Voi että miten mukava lukea tätäkin postaustadi,,Kiitos

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hienoa, että saan lukea tätä mielenkiintoista juttua! Nimet ovat ihmeellisiä, viisi konsonanttia heti alussa.

    VastaaPoista