Menkää Kansallismuseon kupoliin!

 Kansallismuseo on ratsastajapatsaan ohella varmaankin Václavin aukion ikonisin maamerkki. Suosittelen tutustumista ihan pelkästään siksi, että itse rakennus on niin hieno. 

Nykyään (vuodesta 2019 lähtien) vanhalta puolelta pääsee suoraan uudelle puolelle. Uuden puolen rakennus toimi alun perin pörssinä (rakennettu vuonna 1937), sittemmin siinä kokoontui kommunistisen Tšekkoslovakian parlamentin yleiskokous. Vuoteen 2009 rakennuksessa toimi Radio Free Europe.

Uudella puolella on myös kiva bistro, jossa on miellyttävä poiketa. Olen siellä menneinä vuosina useat kahvittelut kahvitellut.


Mutta tärkein asia, minkä tässä postauksessa haluaisin tuoda esille, on vanhan, alkuperäisen museorakennuksen kupoli. Sinne nimittäin pääsee nykyään, peruskorjauksen jälkeen. Museo on siis kokonaisuudessaan nyt viimeinkin auki, myös pysyvät näyttelyt. 

Samassa remonttirytäkässä päättivät tosiaan avata kupolin yleisölle. Jostakin syystä tätä ei hirveästi mainosteta, vaikka kympin pääsymaksulla voisin kuvitella monienkin olevan kiinnostunut näkemään, miltä Praha näyttää Válavin aukion yläpuolelta käsin.


Vai mitäpä mieltä ollaan? Ainakin minusta oli hauskaa katsella kaupunkia tästä näkökulmasta. Alla vielä kuva kupolin lasista, joka heijastuu sisäpuolelle, kun katsoo korkeuksiin.Kommentit

  1. Kiitos! Seuraan mielenkiinnolla postauksiasi. Praha meitäkin kiinnostaisi, mutta taisi tulla vanhuus vastaan?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tsekkinaiset pakenevat pääsiäisenä?

Novellini

Tapaturman sattuessa Faustin taloon