Kellot soivat Masarykille


Olin tänään kävelyllä Vyšehradin linnoituksella vanhan partiolaistädin kanssa. Siellä hurahtikin koko päivä mukavasti. Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy roomalaisaikainen rakennus. Olen Vyšehradista blogannut aiemminkin, mutta hieno paikka on uusien kirjoitusten arvoinen. Suosittelen lämpimästi vierailua tälle kukkulalle, jolle on haudattu menneiden aikojen kuninkaita, jotka ovat eläessään pitäneet hovia täällä.

Prahan linna on kiistatta hieno, historiallinen ja näkemisen arvoinen, mutta Vyšehrad on myös. Erityisesti jos haluaa pysytellä turistilaumojen ulkopuolella, kannattaa tulla tänne. Metro tuo perille, mutta kävelyä mukulakivillä on jonkin verran, joten suuret turistiryhmät yleensä menevät jonnekin muualle (Kaarlen sillalle, Vanhankaupunginaukiolle, Malá Stranaan).

Vyšehradissa on myös maan kiinnostavin hautausmaa (josta olen myös blogannut aiemmin, mutta ei se mitään, kertaus on opintojen äiti). Sinne on haudattu paljon suurmiehiä. Jana, jonka kanssa tänään kävelin, tunsi melkein kaikki haudat, joten kiinnostavaa oli.

Tässä vähän kuvia näytille.

Radioääni

Jalkapalloilija Josef Bican

Koomikko

Säveltäjä


Kemian nobelisti
Taiteilija, joka kuoli keskitysleirillä vähän ennen sodan loppua.

Edellisen velipoika, joka ehti kuolla ennen sotaa.

Kävellessämme hautausmaalla kirkonkellot alkoivat soittaa sävelmää, jonka Jana tunnisti ensimmäisen presidentin, Tomáš Masarykin mielivirreksi. Tänään oli hänen syntymä- ja nimipäivänsä. Kaunis yhteensattuma.


Kommentit

  1. Miksi kemistillä on ohmin merkki kivessä? Vai eikö humanisti vaan taas ymmärrä... Uudet hautausmaat on kyllä tylsyyden ylistyksiä verrattuna edes 60 vuoden takaisiin, joilla kivet, kuvailevat/ylistävät kaiverrukset ja epäsymmetriset hautarivit kertovat paljon enemmän menneistä polvista.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin tulkitsin, että omega on aakkosten loppu. Alfa ja omega - alku ja loppu. Mutta en ole asiantuntija.

    VastaaPoista
  3. No niin tietysti. Miten mä aina ajattelen asiat jotenkin täysin niiden sivusta....

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tsekkinaiset pakenevat pääsiäisenä?

Tapaturman sattuessa Faustin taloon

Novellini