sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Slovakia-näyttelystä palasia

Viimeinkin pääsen näihin kuviin. Jyväskylän yliopiston kirjastossa oli siis Slovakia-näyttely tänä keväänä, luultavimmin syystä, että slovakin kieltä voi Suomessa lukea vain ko. yliopistossa. Näyttelyn oli järjestänyt slovakin kielen oppiaine sekä Slovakian suurlähetystö.

Näyttelyssä ei esiintynyt lehmiä eikä kansallisromanttista taidetta, kuten Slovakia-näyttelyissä kuulemma usein esiintyy. Eräs ystäväni uhkasi soittaa suurlähetystöön, jos tässäkin näyttelyssä olisi lehmiä - onneksi ei ollut!

Kuvamateriaali oli minulle suhteellisen kiinnostavaa, mutta mietin, että kuinka paljon joku asiaan perehtymätön siitä saisi irti. Ehkä tällaisessa näyttelyssä muutenkin kannattaisi karsia informaation osuutta ja keskittyä vain muutamaan keskeiseen asiaan. Helpommin tietysti sanottu kuin tehty. Itseäni kiehtoo sellaiset näyttelyt, joista asioista ymmärtämätönkin saa jotakin.

No, tässä muutamia kuvavalintoja näyttelystä. Ajattelin, että postaan niitä myöhemmin lisää.


Bloggeri oli tänään todella hidas lataamaan kuvia, joten tämä saa tosiaankin riittää tältä päivältä. Kuvista huomaa, että Slovakia pyrkii esittelemään modernia yhteiskuntaansa, onhan sen maine maalaisidyllisenä maana melko vanhahtava. Itseänikin yllätti, miten paljon teollisuus siellä näkyy, olin kuvitellut maan olevan pelkkää kaunista maalaisidylliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti