keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Tšekkoslovakian sotilas

Enpä olisi ikinä uskonut, että lehti nimeltään Tšekkoslovakian sotilas voisi olla niin kiinnostava, että luen sitä koko päivän. On todella harmi, ettei tätä lehteä saa enää mistään, sillä sen levikki oli niin pieni. Tänään olen lukenut vuoden 1968 vuosikertaa, ja siitäkin huomaa, kuinka halu avautua ulkomaailmalle oli suuri. Voisi vieläpä kuvitella, että tällaisella lehdellä on ollut pikemminkin konservatiivinen lukijakunta kuin erityisen edistyksellinen. Näin hurjaa meininkiä oli kuitenkin ihan kansikuvassa.


Yllätyksekseni täällä on pelattu myös baseballia. Enpä ollut tuotakaan tiennyt.
Vuoden loppua kohti kuvitus muuttuu taas paljon mitäänsanomattomammaksi....


Viime päivinä on tuntunut siltä, että olisin ihan tšekin kielen porteilla. Monesti kun kuuntelen ihmisten puhetta ja olen niin lähellä sen oivaltamista, että mitä sanotaan. Monesti ymmärränkin sen, mistä puhutaan. Tänään jotenkin ihmeenomaisesti ymmärsin melko paljon siitä, mitä tarjoilija yhdessä ruokapaikassa sanoi minulle. Joidenkin puhetta on helpompi seurata kuin toisten. Hän mm. tuli sanomaan, että syö nopeasti ennen kuin jäähtyy. Surffailin siinä nimittäin netissä syödessäni.

Tällainen oli annos, enpä tajunnut, että juusto tulee tällaisena kuorrutuksena, sen alla oli persikkaa. Perunoissa oli tällä kertaa hirveästi suolaa, mutta se on maan tapa. Mukavaa, että oli edes vähän tuoreita kasviksia lautasen reunalla.

2 kommenttia:

  1. Terveisiä kevääntyvästä Kuopiosta! Pitkästä aikaan ehdin lukea blogisi huolella, mielenkiintoiselta vaikuttaa! Syömispuolen säntillisestä kuvauksesta tulee mieleen lapsuus ja kirjasarja Viisikon seikkailut :-) Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos terveisistä! Lupaan keksiä välillä muutakin kerrottavaa kuin sen, mitä olen syönyt. Joskus vain tuntuu siltä, että ihan arkeakin voi vähän kuvata. Tervetuloa takaisin, täällähän se blogi aina odottaa, jos haluaa palata sen pariin.

    VastaaPoista