sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Cestovat = sestoa? Lähtöselvitys = Czech-in

Tšekin kielellä matkustaa on cestovat. Ei ole vaikea muistaa tuota sanaa, sellaista sestomista on matkalle lähtö. Internet-check-in ei ottanut toimiakseen, koska minulta puuttui lennon koodi. Sain sen Finnairin palvelunumerosta, josta kerrottiin, että kyseessä on Finnairin ja Czech Airlinesin yhteislento. Ymmärrän, mutta miksi ei Check-in (Czech-in) onnistu Czech  Airlinesinkaan sivulta? No katsos, kun Czech Airlines on myynyt vuoron taas eteenpäin johonkin Koreaan. En tiedä, Pohjois- vai Etelä-Koreaan, mutta koodin sain, ja czech-in sitten viimein onnistui. Ei minua haittaa se, että joudun itse palvelemaan itseäni, mutta saisi siinä printtilipussa olla sentään kaikki tarvittava tieto, jotta itsepalvelu onnistuu.

Lomakauden takia kehotettiin tulemaan kentälle hyvissäajoin, koska on ruuhkaa. No, tottelin kehotusta, joskaan ei mitään ihmeempää ruuhkaa ollut. Ehkä muutkin olivat totelleet. Joskaan aikaisin tulemisesta ei ollut hyötyä, koska Czech Airlines aloitti matkatavaroiden vastaanottamisen joka tapauksessavasta noin 2 tuntia ennen koneen lähtöä... Niin, Czech Airlines sen lennon sitten lopulta lensi. Täytyy tunnustaa, että minä en pysy perässä siinä, miten nämä lentoyhtiöt yhteistyötä tekevät ja mille tahoille paikkojansa myyvät.


Onneksi perillä oli pari ystävää vastassa, en olisi muuten selvinnyt laukkuni kanssa, joka muuten painoi aika tasan 20 kg. Ei ole metron päättäriasemalla hissiä, ei, ei edes ramppia, jonka avulla laukkua vetäisi... Ensin siis bussilla metron päättärille, sitten metrosta vaihto ratikkaan. Arvatkaapa, osuiko matalalattiainen kohdalle? Paluumatkalle lähden kyllä taksilla...

Harmi sinänsä,  Prahassa on loistava julkinen liikenne, kaikkialle pääsee ilman omaa autoa. Siksi ihmetyttää, että miksei metroa jatketa ensi tilassa lentokentälle asti, vaan visioidaan jotakin sinistä linjaa, eli D-kirjaimista sellaista virallisesti. Kuulemma se lentokenttäyhteyskin on jollakin listalla, varmaan aika kafkamaisessa vaiheessa, jos minulta kysytään.

Kafkasta puheenollen, pakko taas kehua  Café Louvrea, hyvä oli ystävänpäivämenu, jossa oli vasikkaa ja perunamuusia. Paikka on kelvannut paitsi Kafkan, myös mm. Einsteinin kantapaikaksi, joten kelpaa minullekin.

http://www.cafelouvre.cz/en/

Haaveissa olisi joskus mennä tuonne aamupalalle, mutta ei varmaan tällä reissulla tule mentyä, kun on tuo hotelliaamupala.


Ratikassa, matkalla hotellille, mietin taas kerran Kafkaa. Kuvittelen hänenkin nousevan ratikkaan vastakkaiselta pysäkiltä, kohti Vanhankaupungin aukiota. Tai ehkä hän käveli, eihän matka pitkä ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti