perjantai 21. kesäkuuta 2019

Divoká Šárkassa uimassa

On aika esitellä taas yksi Prahan piilohelmi, nimittäin Divoká Šárka ja sen maauimala. Divoká Šárka on lunnonsuojelualue, jolla on mm. metsää ja niittyä sekä jylhiä kallioita. Alueella on puroja, kävelyreittejä, paikkoja auringonottoon ja oleskeluun. Jos jossakin oma rauha on Prahassa taattu, niin Divoká Šárkassa.Sitten on se uimala, keskellä aluetta, joka tavallaan on puisto, tavallaan kuitenkaan ei. Kävimme tänään testaamassa sitä ja hyväksi havaitsemassa. Uimala saa vetensä läheisestä purosta, vesi on ainakin netin tietojen mukaan puhdasta, ja kyllä se tosiaan kirkasta olikin. Ja kylmää, koska sitä ei lämmitetä mitenkään.

Itse asiassa kampaaja, josta taas eilen kirjoitin, sanoi, että monesti ihmiset käyvät vain kastautumassa altaassa, koska vesi tosiaankin on kylmää. Tänään oli kuitenkin jo aamusta niin lämmintä, että viileässä vedessä oleskelu oli päinvastoin mukavaa.

Tärkein syy, miksi halusin uimalaa testata, on se, että hyvä edesmennyt kaverini Lieko Zachovalová suositteli minulle tätä paikkaa ja piti sitä Prahan parhaana uimapaikkana. Tässäkin asiassa hän oli täsmälleen oikeassa.


Pääsymaksu oli 120 korunaa, eli noin 5 euroa aikuiselta. Lisäksi pystyi 50 korunalla, eli kahdella eurolla, vuokraamaan oman, pienen pukukopin. Tämä oli kannattava veto, koska silloin kummankaan ei tarvinnut jäädä vahtimaan tavaroita missään vaiheessa, kaikki jäi lukkojen taakse.

Näimme kolmen hengen pappaporukan, joilla oli yksi tällainen pukukoppi täynnä kaikenlaista tarviketta, juomia ja syötäviä. Ilmeisesti niihin pystyy tekemään myös kausisopimuksen halutessaan. Alla vielä kuva sen puron varrelta, josta uimala kierrättää vetensä. Pakko sanoa, että tämä luonnonläheisyys ja viileä, klooraamaton, mutta kuitenkin puhdas vesi, toivat mieleen vanhat kunnon kylpyläajat menneiltä vuosikymmeniltä. Ja 1930-luvulla tämä uimala onkin itse asiassa rakennettu, eli paljon sekin on jo nähnyt Prahan historian käänteitä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti