Käsi puutuu

Olen täällä Prahassa ollessani kärsinyt oikean käden puutumisesta. Vasenkätiselle tämä on sikäli outoa, kun en käytä oikeaa kättä läheskään niin paljon kuin vasenta, eli rasituksesta ei voi olla kyse. Tänään päädyin erinäisten sattumusten kautta Kaarlen yliopiston kuntoutusklinikalle (!) yli 80-vuotiaan professorin vastaanotolle.

Hän olikin sitten kiireinen mies, opiskelijoita jonossa oven takana ja käytävillä aina joku kiskomassa hihasta. Ehti kuitenkin aivan kaikessa rauhassa tutkia koko käden, käsivarren, niskat, hartiat, refleksit jne. Totesi, että kyseessä on niskan hartioiden jumituksesta (yllättävää tässä hommassa) johtuva hermokanavan ahtauma. Määräsi 8 kertaa hierontaa ja elektroterapiaa, vähintään. Eli seuraavat 2,5 viikkoa käyn 3 tai 2 kertaa viikossa samaisella kuntoutusklinikalla hoidettavana. Tulee olemaan mielenkiinoista seurata, miten tämä homma etenee, jatkoa varmasti seuraa blogissa.

Mitä siihen tietokoneen akkuun tulee, en ole saanut vielä vastausta. Toivottavasti löytävät sopivan. Vaikka meneehän se tutkijan elämä näinkin, johdon päässä.

Kaikki omat huolet ja murheet jäävät kuitenkin toiseksi, kun vähän katselee ympärilleen tässä kaupungissa. Vaikkapa sellaisena päivänä, kun ensimmäistä kertaa elämässään havaitsee tämän keskitysleirien lapsien muistoreliefin. Löytyy Pieneltä puolelta, läheltä sitä kommunistien vainon muistomerkkiä, josta pari päivää sitten bloggasin. Teksti sanoo: Heidän kaltaistensa on taivasten valtakunta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tsekkinaiset pakenevat pääsiäisenä?

Novellini

Tapaturman sattuessa Faustin taloon