Halki puolen Saksan

Olemme olleet tänään kolmessa eri maassa. Lähdimme Sveitsistä, tulimme Saksan puolelle, käväisimme Ranskassa ja palasimme taas Saksaan. Ylempi kuva esittää Reiniä Baselista käsin, alemmassa Rein on Saksan ja Ranskan rajajokena. Toinen maailmansota väkisin kummittele mielessäni, joten voin vain kuvitella tuon ajan tapahtumat tässä jokilaaksossa...



Olemme jo Frankfurtin pohjoispuolella, joten aika matkan olemme ajaneet tänään. Päivään on mahtunut paitsi eri maissa käymisiä ja joen katselua, myös "rattoisaa" ruuhkassa istuskelua. Ennen Frankfurtia ruuhka oli liikenneradion mukaan 10 kilometrin mittainen. Baseliin mennessämme keskiviikkona oli myös ruuhka, jonka aiheutti bussionnettomuus. Tällaiset aina hidastavat matkantekoa, kun kaikki liikenne kierrätetään onnettomuuspaikan ohi moottoritien ulkopuolelta. Ensin on ruuhkaa ulostulolle, sitten kaikki pakkaavat samoille sisääntulorampeille, kun pyrkivät takaisin moottoritielle.


Illalla hotelliin kirjauduttuamme päätimme mennä paikalliseen ravintolaan kokeilemaan parsaherkkuja. Oli maukasta.

Kommentit

  1. Kun pihagrillissä on muhinut b-luokan kyrsää, ei sovi lähetellä kuvia tuollaisista herkuista...

    VastaaPoista
  2. Voin lohduttaa, että on sitä tälläkin reissulla tullut syötyä mitä eteen tulee. Autolomalla ei voi olla kovinkaan kranttu, jos haluaa, että matka etenee.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi tsekkinaiset pakenevat pääsiäisenä?

Tapaturman sattuessa Faustin taloon

Novellini