sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Artikkelia suurin siveltimenvedoin

Artikkelisuunnitelmani tuli valituksi maailman ensimmäiseen globaaliin kirjetutkimuskonferenssiin, joka pidetään kuin kohtaloni sinetöiden Prahassa maaliskuussa 2014. Kerrankin syytä onnitella vähän itseään. Artikkelini aihe on kirjoittaminen sensuurin alla, materiaalina käytän Sachsenhausenista lähetettyjä kirjeitä.

Tällä hetkellä olen siinä hauskassa vaiheessa, kun kirjoittelen laajoin sanankääntein ja piirtelen niinikään laajoin siveltimenvedoin suuria linjoja. On ranskalaista viivaa, sitaattia, alaotsikkoa, paljon kysymysmerkkejä ja vaillinaisia lauseita. Pöytä täynnä kirjoja ja papereita, koneelle tallennettu kiinnostavia omaa aihetta tai metodia sivuavia tutkimuksia.

Vaan annapa olla, kun tästä mylläkästä pitäisi ruveta laatimaan järkeviä asiakokonaisuuksia. Saati kun ne kokonaisuudet pitäisi saada suurin piirtein luettavaan ja ymmärrettävään muotoon. Sitten on hauska osa ohi ja manailu alkaa. Mutta eipä huolehdita vielä siitä. Jonkinlainen versio pitäisi saada tutkijaseminaarin palautekierrokselle aikaan joulukuun alkuun mennessä. Olen nopea kirjoittaja, kun tiedän, mitä kirjoitan. Tähän ominaisuuteeni panen nytkin toivoni.

Kokonaisen kuukauden podin keuhkoputkentulehdusta, tämä viikko on ollut ensimmäinen suurin piirtein normaali. Yskimisestä on vielä lihaskipuja, tosin. Tuntuu kuitenkin, että elämä jatkuu taas. Toivoakseni myös energiat löytyvät tuon edellä mainitun artikkelin kirjoittamiseen. Lisäksi täytyisi väsätä nopeasti yksi rahoitushakemus. No, kyllä kaikkeen löytyy aikaa ja energiaa, kun oikein kovasti niin haluaa.