torstai 13. kesäkuuta 2013

Tulvasuojia

Mennäänpä kuvalinjalla tänäänkin. Näin niiltä tulvilta suojaudutaan. Vltavan rannalla on yhä katuja suljettu, palokunta ja poliisi pyörii tärkeän näköisenä ympäriinsä, eikä tulvavalleja ja hiekkasäkkejä ole viety kaikkialta pois. Jos satutte Prahassa olemaan, niin jättäkää hiekkasäkit rauhaan ja ostakaa matkamuistot kaupoista! Turisteista ei nimittäin tunnu olevan muuta kuin harmia, joten yritetään nyt ellää immeisiks, piästään helepommalla.


Alimmaisessa kuvassa näkyy vielä ehkä jotenkuten se, miten korkealle vesi nousi.

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Asumisen esittelyä ja Vltavan pintaa

Väsyttää niin vietävästi, mutta veri vetää bloggaamaan ja jakamaan kokemuksiaan. Tässä siis kuvia vuokraamastani asunnosta. Yritin saada bed and breakfastia yhdestä suositellusta paikasta, mutta siellä oli täyttä. Sen sijaan vuokrasivat minulle poikansa asunnon tarvitsemikseni päiviksi. Poika töissä Kanadassa tällä hetkellä.

Joo tiedän, eivät ole mitään varsinaisia asuntoesittelykuvia, mutta saa niistä jotakin käsitystä. Pidän siitä, että vaatteet saa tuulettumaan makuuhuoneen ikkunalle, mutta siitä en pidä, että makuuhuoneeseen näkee suoraan vastapäisestä talosta. Verhotkin ovat tummat ja mieluusti nukkuisin verhot auki. Kuten huomaatte, sisustus on Ikeasta. Mutta mukava tässä on asustella, sijainti on ihan metroaseman vieressä, punaisella linjalla.

Ja kun kaikkia Prahan vesitilanne kuitenkin kiinnostaa, niin tässä kuva Kaarlen sillasta tältä illalta. Eipä täällä mitään hätää ole.


maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sumuisessa Prahassa

Täällä rupeaa kaikki olemaan hyvin. Joitakin teitä on vielä poikki, ratikoita ohjattu eri reiteille ja maiseman on täyttänyt sumu. Ilma on kostea, ja rakennusten ylilämmittäminen tuo siihen ihan oman mausteensa. Olen hikoillut sisällä ja kastunut läpimäräksi ulkona, kun vettä tuli taivaan täydeltä, mutta kaupassakin piti käydä.

Katsotaanpa mitä huominen tuo tullessaan, kämpästä ainakin ottaa vähän kuvia ja ehkä vähän tutkailla tulvanjälkeistä Prahaa.

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Näyttelyä kirjastossa ja lähtötohinaa

Turun kaupunginkirjastossa on vielä 16. päivään kesäkuuta asti näyttely romaniholokaustista, jossa on kehyskertomuksena slovakialaisen romanitytön tarina. Näyttely on kiinnostava, kannattaa käydä vilkaisemassa. Ainoat kritiikin paikat mielestäni ovat väärin kirjoitetut nimet (Moravia ja Bohemia, kun pitäisi olla Böömi ja Määri sekä Slovakian johtaja Tiso, eikä Tito) ja se, että Suomen romanien osuus jää hiukan irralliseksi. Suomen valtion harjoittamaa rasismia kyllä esitellään ansiokkasti, mutta asia jää roikkumaan ja katsojassa herää ehkä enemmän kysymyksiä kuin mitä hän saa vastauksia.Hyvä kuitenkin, että asia ylipäänsä on esillä!

Tässä pari pikaista räpsäystä ko. näyttelystä.


Tavaroiden kokoileminen on käynnissä, pyykkikone pyörii. Aamulla lähtee lento taas kerran kohti Prahaa... Sieltä kuulumisia sitten taas enemmän!